Lilla sångboken

Lilla sångboken

Lilla sångboken

Lilla sångboken

 

 

Lilla sångboken
– om kråkan, snigeln, ekorren och alla de andra

 

Med nyskapande collageteknik tar Emma Virke med oss ut på havet, upp på tåget och in i skogen. Här får vi träffa den klättrande spindeln, lilla snigeln, ekorren i granen och andra djur i några av våra mest älskade barnvisor.

 

Bild och form av Emma Virke
Sammanställd av Annika Lundeberg
Utgiven av Berghs Förlag, september 2019

 

Läs mer om boken

 

Recensioner

Eva Lexell Törnblom ur BTJ-häftet nr 16, 2019.

"Emma Virke är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare med ett tiotal böcker bakom sig. I sina illustrationer arbetar hon med en originell blandteknik: hon tecknar, klipper ut och bygger lager av teckningar där hon blandar måleri och pappersbitar. Det blir spännande effekter och i Lilla sångboken får tolv välkända barnsånger, många av dem rörelsesånger, nya dimensioner via hennes bildvärld. ... Collagen ger en tredimensionell känsla - vajar inte trädet lite? Slår inte kattens svans? Och nog vill man ta på mammas fina söndagskjol i tyll. Det är både verklighetsnära och fantasifullt. ... Det är fart och fläkt och många spännande detaljer att prata om som gör att man bättre förstår texten när man är liten. Färgskalan är mättad och helheten med typsnitt och layout är vacker."

 

Barnboksfamiljen:

"Emma Virke är en av våra absoluta favoritillustratörer/författare. Hennes böcker för de yngsta barnen är kreativa, roliga och alldeles ljuvliga med ett fint barnperspektiv. ... Illustrationerna i boken är som vanligt välgjorda och roliga att observera med barnen. I uppslagen "En kulen natt" ser vi hur en spännande haj (med hatt!) dyker upp ur vågorna. När vi kommer till "I ett hus vid skogens slut" ser vi ett litet hus med räddade djur i var och varannat fönster som kikar ut. Vid "Lilla snigel" ser vi en lurig igelkott som smyger mot snigeln. Haha! Vi får även leta i skogen efter flera kamouflerade jägare vid sången "I ett hus vid skogens slut". Virke har ett normtänk i sina illustrationer. Genomgående i boken ser vi människor med olika hudfärg. även människor med glasögon, rullstolsburna, äldre, olika kroppsformer. På uppslaget med "Hjulen på bussen" ser vi en flicka som leker med en leksaksbuss. En väldigt trevlig liten sångbok som jag tycker passar toppen som t.ex doppresent. Betyg: 5 av 5."

 

 


Lilla sångboken