Min mamma är snabbare än din

Två barn väntar på sina mammor. Vem hinner komma först att hämta? Vems mamma är snabbast? Det blir en tävling där mammorna tar hjälp av alla möjliga fordon, slagsmål med hajar, luftfärd med paraply och ett par väldigt snabba springskor! Det här är en berättelse som knappt ryms inom bokens pärmar – en sån tur då att flera sidor går att vika ut! Min mamma är snabbare än din! är det första samarbetet mellan författaren och illustratören Emma Virke och illustratören och serietecknaren Joanna Hellgren. Med en fartfylld text och upptäckarvänliga bilder skapar de tillsammans en bok vars högläsare garanterat kommer att få höra "En gång till!" efter sista sidan.

 

 

Text: Emma Virke
Bild: Joanna Hellgren
Utkom på Lilla Piratförlaget 2021

 

Länk till bokinfo och pressbilder hos förlaget

 

Nominerad till Augustpriset 2021

 

Recensioner

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"en överraskande lekfull vardagsberättelse där fantasin får fritt spelrum" "en underbar bilderbok där barnets lek och längtan står i fokus. Utvikbara sidor ger en extra tvist."

 

Eva Wahlström, Blekinge Läns Tidning

"Kul vardagsdramatik om mammor som kan!"

 

Therese Bohman, Expressen

"Min mamma är snabbare än din! är både spännande och djupt rotad i vardagen. Dessutom tar den lyhört en förbisedd men laddad stund i barnets tillvaro och gör den till ett rum för fantasin. "

 

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

"Det här är en underbart rafflande och fartfylld berättelse som rymmer längtan och leklust, kaos och kreativitet. Framför allt är den väldigt rolig och får mig att skratta högt flera gånger under läsningen. Det autentiska tonfallet i dialogerna smälter samman med bilderna i starka kulörer. Det smarta greppet att vid tre tillfällen låta historien flyta ut över extra uppvik skapar extra upphetsning – var är mammorna på väg, egentligen?"

 

Barnens boktips

"en fantasifull och humoristisk hyllning till alla stressade mammor därute och vacker bilderbokskonst sett till såväl form som innehåll"

 

åsa Österlöf, BTJ

"en fullträff i ord och bild, med hög igenkänning. Helhetsbetyg: 5/5"