En cool kiwi

Frukterna är tillbaka! Och nu är det kiwin som står i centrum. Kiwin vill så gärna bli cool. Kanske du kan hjälpa till? Men hur blir man cool egentligen? Det är inte så lätt att veta. Med bokens stansade hål bjuds läsaren in till medskapande, något som såväl små som stora läsare kommer att älska.

 

Text, bild och form av Emma Virke
Utgiven av Lilla Piratförlaget, April 2021

 

Läs mer om boken

 

Recensioner

Barnboksprat

"En cool kiwi har en genomtänkt och finurlig story, något som jag tycker kännetecknar Emma Virkes böcker."

 

Dagens Nyheter

"Oemotståndlig rimmad pekbok om en ledsen kiwi som känner sig tråkig och av vännerna får förslag om att piffa till sig med en kjol, en mössa, kanske hår? Skickligt klippta hål i boken ger överraskningseffekter."

 

Louise tipsar

"Jag älskar Emma Virkes två småbarnsböcker om kompisarna i frukt- och grönsaksgänget! En sur citron och En cool kiwi. Så härliga livfulla bilder som på ett perfekt sett förmedlar de humoristiska ofta rimmade verserna."

 

Martin Hellström, Dagens Nyheter

"överraskningen fungerar fint och för en gångs skull känns inte slutsatsen krystad: att man är coolast när man är sig själv."

 

Hillevi af Kleen, BTJ!

"En cool kiwi är helt enkelt en rolig bok för stora som små, med sensmoralen att du duger som du är, ingen är precis som du och det är alldeles toppen!"