En sur citron

Kan äpplen sjunga? Kan bananer slå på trumma? Inte om du frågar den sura citronen. Men vad tror du? Och vem är det som är sur egentligen?

 

Text, bild och form av Emma Virke
Utgiven av Lilla Piratförlaget, April 2018

 

Läs mer om boken

 

Recensioner

Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet, 13 maj 2018:

"Emma Virke har med böcker som "Klä på herr H" och pekboksserien om Toto visat sig vara mycket skicklig på att nå minstingarna. Precis som i Toto-böckerna får läsaren här delta i berättelsen genom att stoppa in sina fingrar, tänder och sin mun i olika hål i bokens hårda sidor, allt för att försöka liva upp citronen som verkar så sur.”

 

Barnens boktips:

"Häng med på musikfest i fruktskålen! Citronen bara tjurar medan alla frukter hjälps åt för att försöka få hen på bättre humör. Kanske lite stepp, lite sång eller ett kiwimonster kan pigga upp?

Emma Virkes "En sur citron" är en finurlig småbarnsbok som utmanar bokformatet och skapar stor interaktivitet hos läsaren. De tjocka sidorna erbjuder hål för bland annat trummande fingrar, en sjungande mun och arga tänder. Svep åt sidan för att se några exempel.

En bok som lockar till gapskratt hos både vuxna och barn! Extra kul med det innovativa sättet att levandegöra läsningen och den roliga twisten på slutet. Rekommenderas varmt för såväl bebisar som 3-åringar!"

 

Barnboksfamiljen:

"”Emma Virke är en av våra favoritförfattare när det kommer till barnböcker till dom allra minsta barnen. ... Nya "En sur citron" är precis som hennes tidigare böcker väldigt kreativ och hon lyckas verkligen skapa en bok som uppskattas av dom yngsta. ... Denna boken tycker vi är en perfekt del av present till nyfödd eller ettåring. ... Så rolig!"

 

En sur citron

En sur citron

En sur citron