Var är alla barnen på förskolan Valen

Nu ska ni få höra om förskolan Valen.
Men var är alla barn idag, undrar personalen.
Då ringer telefonerna. – Det är Valen här, hallå? Hallå?
är alla barnen hemma? Vad är det som står på?

 

Det visar sig att Ellinor har feber. Hon är het som en spis! Och att Aida fått vattkoppor, Jonatan tandvärk, Sasha ont i örat och att Yoyo red för fort på sin kåra minigris. Ja, alla barnen har råkat illa ut, pä olika vis. Det blir drastiskt, groteskt och hejdlöst roligt när vi får ta del av alla krämpor. Till slut mår barnen dock bättre igen! Slutet gott, allting gott. Eller …?

 

 

Text: Emma Virke
Bild: Per Gustavsson
Utkom på Lilla Piratförlaget 2021

 

Länk till bokinfo och pressbilder hos förlaget

 

 

Recensioner

Shora Esmailian, Sydsvenskan

"en mycket rolig bilderbok där Emma Virke rimmar och Per Gustavsson illustrerar hur det ena barnet efter den an-dra insjuknar på grund av diverse sjukdomar eller olyckor"

 

Kungälvs-Posten

"Den här rimmade berättelsen får den vuxna högläsaren att tappa hakan och sätta kaffet i vrångstrupen men för barn blir det en rolig och grotesk bok där kräks och blod skvätter över sidorna. Per Gustavsson illustrationer förstärker det sjuka och man riktigt ser bacillerna dansa över pedagogernas bullar i slutet. En bilderbok att förfasas och roas av!"

 

Marie Strömberg Andersson, Norra Skåne

"Man skrattar glatt åt varenda sida och slutet är litet oväntat."

 

Vi läser

"En dag är alla barn på förskolan borta. Vad har hänt? De rimmade svaren innehåller explicita skildringar av olyckor med strykjärn och borrar, eller diverse sjukdomar som snuva och annat. Allt är superroligt! Förskolan Valen får en att tänka på Kan man? av Petter Lidbeck och Lisen Adbåge, och det är fint beröm."

 

Annika Lundeberg, BTJ

"Mycket underhållande och överraskande bilderbok som vågar. Helhetsbetyg: 5/5"